od rikamrikam » čtv 27. říj 2011 17:44:53
dyž jsem před rokem plánoval cestu z Brna na letiště v Ruzyni, napadla mě také tato přeprava jako první. Napsal jsem jim, že po nich chci, aby někdo řekl řidičovi, že pojedem se dvěma bednama, že jim za ně extra zaplatíme, jenom aby nezaházel kufr batohana a na kola nezbylo místo. Nešlo o nic míň, ani víc, než jen zaručit, že nechají někde na boku 40 cm místa na šířku, 120 cm do hlouby a 80 na výšku na dvě bedny s kolama. Minimální požadavek za garanci. Já si tyhle věci raději vždy pojišťuji. Od jiných vím, že neměli s kolem u Student Agency problém, přišli na nádraží a pohoda, vzali je. jenže já chtěl něco moc na víc. Tehdy mě jejich přístup dost naštval. Posuďte sami.
"Mame zasadni zajem na tom, abychom vysli kazdemu cestujicimu maximalne vstric. Jednou z nami poskytovanych sluzeb je zaruka, ze si klient do autobusu muze s sebou vzit jedno zavazadlo prirucni zdarma a dale mu bude zdarma prepraveno jedno zavazadlo v uloznem prostoru. Ostatni zavazadla, kola nevyjimaje, budou prepravena pouze v pripade volneho kapacity.
Chapu, ze je pro Vas toto reseni nejiste, zvlast, kdyz jedete na cyklistickou vypravu. Ale je nezbytne, vzhledem k nasi povinnosti zajistit vsem cestujicim prepravu jejich zavazadla. Je mi to lito, ale opravdu neni mozne Vam prepravu kol garantovat. Dekuji za pochopeni."
Odpověděl jsem jim, že od firmy orientované na zákazníka jsem individuální přístup k řešení očekával. Speciálních požadavků, jakým je ten náš, není pravděpodobně do roka mnoho a jistě by šly při jisté vůli vyřídit. A odpověď?
"Je mi lito, ze jsme nemohli Vasim pozadavkum vyhovet. Opravdu Vam ale tady z kancelare nemohu zarucit, ze ridici v Praze Vase kola nalozi. Prikazem jim to dat nemohu, protoze nevim, kolik zavazadel budou mit toho dne ostatni cestujici."
Když se chce, jde všechno ... Vše je v lidech a jejich ochotě. Kdybych se s takovýmto přístupem setkával na svých cestách všude, tak nikam nedocestuji. Kdybych takto přistupoval ke svým zákazníkům, ztratím je. Takže jsem se vloni spolehl na neekologickou dopravu autem. Letos opět.
Závěr: Student Agency kolo přepraví, ale nedá se při přepravě kola spolehnout.